Cristina Pană a absolvit UAUIM în anul 1994, fiind cadru didactic în Catedra de Științe Tehnice până în 2012, iar apoi conferențiar în Departamentul PID al FAI. Pasionată de lumină, a urmat studii postuniversitare organizate de UTCB - CNRI și a participat la cursuri și workshop-uri internaționale. A devenit doctor în arhitectură în 2010 cu teza “Iluminat artificial – teorie și aspecte de proiectare”, este autor al primului curs Iluminat Arhitectural destinat studenților FAI și profesor invitat la CNRI. În 2021 a fost director de proiect FDI - amenajarea Laboratorului de Iluminat Arhitectural (LIA), unde studenții pot experimenta efecte de lumină, realizând instalații pentru diferite evenimente.
Cristia Chira este arhitect și lector universitar în cadrul Facultății de Arhitectură de Interior a Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București. Formată într-o familie de arhitecți, a absolvit Universitatea în 2005, iar parcursul său profesional a evoluat către zona de cercetare și educație, obținând titlul de doctor în arhitectură cu o teză dedicată relației dintre arhitectura de interior si scenografie – „Arhitectură și cinematografie. Efecte scenografice în arhitectura de interior”. Interesul său pentru scenografie derivă dintr-o preocupare constantă față de modalitățile de modelare a percepției spațiului. Experiența acumulată în domeniul cinematografiei, unde a colaborat ca scenograf pentru mai multe producții de film și publicitate, a devenit o platformă de explorare a efectelor vizuale și emoționale produse de ambient și decor. Această direcție s-a concretizat ulterior în cercetare teoretică și practică, cu accent pe mecanismele prin care spațiile interioare capătă valoare simbolică și expresivă.
În paralel cu activitatea didactică și de cercetare, a fost implicată în proiecte de restaurare, design interior și activări culturale, urmărind constant un echilibru între rigoarea profesională și expresivitatea artistică. Lucrează cu interes la intersecția dintre arhitectură, artă și narațiune vizuală, în proiecte care investighează rolul percepției în definirea spațiului construit.
Cristian Matei. Arhitect de interior cu înclinații spre științele sociale, abordez fiecare proiect cu o atenție deosebită pentru latura socială a arhitecturii, având în vedere contextul social și cultural în care va exista viitoarea construcție. Absolvirea facultății de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității București, specializarea Managementul Organizațiilor, anterior studiilor de arhitectură, îmi oferă mijloacele necesare pentru evaluarea impactului pe care îl va avea produsul de arhitectură sau design asupra viitorilor utilizatori, atât din punct de vedere cantitativ cât și din punct de vedere cantitativ. Modelarea conștientă a spațiului presupune înțelegerea contextului social, cultural și economic pentru a putea anticipa felul în care oamenii își vor desfășura activitatea în mediul construit, ținând cont în mod special de nevoile și percepțiile acestora.
Dan Adrian Ionescu este arhitect de interior și artist vizual, iar interesul său pentru proiecțiile video și instalațiile interactive s-a dezvoltat și a continuat în propria cercetare doctorală, proces ce poate fi descris ca o dezvoltare continuă a studiului luminii și tehnologiei în relație cu spațiul. Transformarea obiectelor prin suprapunerea efectelor vizual și auditiv asupra elementelor fizice stă la baza acestui proces. Recent, crearea propriului conținut audio sporește experiența instalațiilor sale. În prezent este asistent universitar în cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu” din București, la catedra Proiectare de Interior și Design. (http://d-a-i-studio.com/)
Mihaela Lăcraru, de profesie arhitect, este absolventă a Universității de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu” București, Facultatea de Arhitectură, promoția 2003.
În perioada 2000-2003, colaborează cu Teatrul Dramatic ”Fani Tardini” din Galați, realizând scenografia mai multor spectacole de teatru. În 2004 își începe activitatea didactică în cadrul Facultății de Arhitectură de Interior, din Universitatea de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu” București, în prezent fiind lector universitar în cadrul departamentului Studiul Formei și Ambient al aceleași facultăți.
Din 2006 când devine membru OAR relaționează permanent practica profesională în domeniul proiectării cu activitatea didactică, obiectivul principal fiind calitatea actului arhitectural prin educarea studenților pe de-o parte, dar și dezvoltarea profesională personală permanentă.
În 2014, obține titlul de doctor în arhitectură, în cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu” București, iar pasiunea pentru noile tendințe și tehnologii, se concretizează în articole, proiecte de cercetare şi expoziţii în domeniul arhitecturii, designului interior și designului de obiect, în calitate de autor sau coautor, individuale sau împreună cu colegii din departament.
Linkuri
https://lacrarusilacraru.ro/
https://www.facebook.com/lacrarusilacraru
Răzvan Lăcraru, arhitect, promoția 2007 a Universității de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu” București, Facultatea de Arhitectură.
Lucrează în cadrul și colaborează cu mai multe birouri de arhitectură începând din anii studenției din 2001.
Este membru OAR din anul 2006, inițial în calitate de conductor arhitect cu drept de semnătură, iar din 2008, ca arhitect cu drept de semnătură. Din 2007, deține propriul birou de arhitectură – Birou Individual de Arhitectură Lăcraru M. Răzvan. Majoritatea lucrărilor sunt realizate în colaborare cu partenerul de birou și de viață, Mihaela Lăcraru, titular al Biroului Individual de Arhitectură Brehui C. Mihaela.
Din 2007 este cadru didactic în cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu” București, Facultatea de Arhitectură de Interior. În prezent este lector universitar în cadrul catedrei de Proiectare de Interior și Design.
În 2014, obține titlul de doctor în arhitectură, în cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu” București, cu lucrarea intitulată “Sculptura în (întru) Arhitectură în Europa și America de Nord”, o lucrare menită să teoretizeze o abordare modernist-post modernă asupra arhitecturii.
Începând cu 2012 se implică sau conduce mai multe proiecte culturale, din care amintim Traseele Cultural-arhitecturale Ion D. Berindey, Arghir Culina, Virginia Andreescu-Haret, Jean Monda, Paul Smărăndescu, aplicația mobilă Travel Pal pentru patrimoniul arhitectural al Bucureștiului, mai multe expoziții și proiecte culturale împreună cu Muzeul Vieții Cotidiene în Comunism din Botoșani etc. Începând cu anul 2019 se implică în mai multe workshop-uri și conferințe, iar din 2022 a participat la 5 proiecte de cercetare.
Linkuri
https://lacrarusilacraru.ro/
https://www.facebook.com/lacrarusilacraru
Roxana Mitarcă este arhitect de interior și specialist în iluminat arhitectural, cu studii de specialitate în București și Roma, unde a descoperit importanta si impactul luminii in spațiul arhitectural. In 2011 a urmat un intership în cadrul unei importante companii din industria iluminatului arhitectural, reprezentând începutul carierei de Lighting Designer, care a continuat cu specializarea din 2016 în cadrul Comitetului Național Român de Iluminat. In 2022 obține titlul de Doctor în Arhitectură, cu lucrarea de cercetare “Impactul luminii asupra stării emoționale în spațiul arhitectural - Contribuție în pedagogia iluminatului arhitectural”. Pe parcursul perioadei de cercetare până în prezent este asistent asociat în cadrul Facultății de Arhitectură de Interior, în departamentul de Proiectare de Interior si Design
In prezent practică arhitectură de interior și proiectarea soluțiilor de iluminat în cadrul biroului său de arhitectură de interior, îmbinând cele două specialități pentru a crea spații arhitecturale echilibrate și plăcute din punct de vedere, funcțional și ambiental.
Bogdan Radu este un arhitect dedicat, provenit dintr-o familie cu o amplă tradiție în domeniul arhitecturii. A absolvit Universitatea de Arhitectură și Urbanism "Ion Mincu" (UAUIM) în 2005, obținând o diplomă în restaurare. Continuându-și studiile, a obținut un master în urbanism și un doctorat în 2017, cu lucrarea inovatoare "Schimbare de paradigmă în arhitectura organică". În 2007, Bogdan a preluat conducerea firmei de proiectare arhitecturală a familiei, unde a dezvoltat proiecte variate, inclusiv locuințe unifamiliale, locuințe colective, hoteluri, restaurante și design interior. De asemenea, este asistent universitar la UAUIM, contribuind la educația studenților din domeniul designului, îmbinând expertiza practică cu cea teoretică
Roland Vasiliu este lector universitar în cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București, în cadrul secției Design. Este absolvent al programului de Design de produs al Universității Naționale de Arte din București, cu o activitate profesională și didactică axată pe interdisciplinaritate, inovație și integrarea noilor tehnologii media în designul contemporan. Activitatea sa academică se concentrează pe dezvoltarea metodelor de predare aplicate, explorarea mediilor interactive și a realității virtuale (VR), precum și pe investigarea relației dintre spațiu, obiect și utilizator în contextul noilor paradigme digitale. Este membru al Atelierului Experimental MacPopescu din cadrul UAUIM, unde contribuie la proiecte de cercetare și dezvoltare care adresează designul emergent și noile forme de expresie vizuală. Prin activitatea didactică și de cercetare, susține formarea unei gândiri critice și creative în rândul studenților, încurajând abordări experimentale în procesul de proiectare și dialogul între tehnologie, estetică și funcționalitate.
Simina Filat este membru al Uniunii Artistilor Plastici din Romania, filiala Design București din 2018 și membru în Consiliul de Administrație al Filialei Design din 2022. A absolvit Academia de Studii Economice București cu 2 specializări: “Management Economic” – Licență 2010; “Contabilitate, Audit și Informatică de Gestiune” – Master 2012; în 2017 a absolvit Universitatea Națională de Arte București cu specializarea Design Moda – Licență; iar din 2023 si-a inceput studiile universitare de doctorat in arhitectura, cu tema “Deseul intre Re si Co, in arhitectura si design” la Universitatea de arhitectura si urbanism “Ion Mincu” -Bucuresti.
În prezent, Simina este designer independent, doctorand, si detine un post de Asistent universitar in Universitatea de Arhitectura si Urbanism “Ion Mincu” -Bucuresti, Facultatea de Design de Interior.
Linkuri:
https://competition.adesignaward.com/gooddesigner.php?profile=246223
https://concentrico.es/en/festival-2025/
https://thebrewnews.com/thebrew-life-news/create-sustainable-art-at-expo-2020-dubais-romania-pavilion/